Artikel: Undgå overspringshandlinger og bliv proaktiv

Lederskab kan stræbe mod at transformere virksomheder, så de bedre kan imødegå fremtidige udfordringer. Alt for ofte fejler ledere imidlertid i at træffe de rigtige beslutninger, når det gælder, da de mangler en proaktiv indstilling.

Har du nogensinde tænkt over, hvilken effektiv leder du kunne være, hvis du kunne stoppe med at udskyde? Hurtigere beslutningstagning? Bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv? Færdiggjorte deadlines? Dette er alle muligheder, hvis du kan dykke ned i opgaver uden tøven.

En leders overspringshandling, er tendensen til at udskyde vigtige beslutninger, mens de udfører mindre vigtige opgaver. Overspringshandling, er irrationel, da den ikke hjælper med at lette ledelse. Faktisk er ledere, der udskyder beslutninger eller udsætter handlinger, generelt mindre succesfulde.

Set fra en organisations synsvinkel vil ledere, der udskyder, have en negativ indflydelse på alle niveauer af organisationen og installere status quo-tænkning blandt alle involverede. De fremmer en form for status quo-tænkning blandt deres teammedlemmer og andre ansatte.

Så hvad får ledere til at falde for overspringshandlingens tendenser?

Bekymre sig for meget om, hvad andre tænker – Det sker, at de nogle gange ønsker at imponere andre så meget, at når de får en opgave, føler de så meget pres, at det forsinkes.

Stræber efter det perfekte – Det lyder mærkeligt, men perfektionisme kan være årsagen til overspringshandling. De fleste ledere vil måske stræbe efter perfektionisme så meget, at de føler sig nedslået, før de overhovedet begynder. Dette skyldes, at et mål, der synes uopnåeligt, kan være demoraliserende.

Gøre ting helt nye for dem – Du skal kaste dig ud i et helt nyt projekt, og du har overhovedet ingen idé om, hvordan du skal tackle det. Den første reaktion er at udskyde. Usikkerheden om resultatet af denne opgave får ledere til at udsætte projektet.

Mangel på selvtillid – En anden almindelig årsag til overspringshandling er manglende selvtillid til at fuldføre en opgave. Det kan være sandt, at ledere mangler færdigheder, men det kan også nogle gange være en opfattelse. På grund af dette undlader ledere måske helt at fuldføre opgaven.

For at udvikle en proaktiv ledelsesstil, der ikke hæmmes af overspringshandlinger, er det afgørende, at ledere udvikler strategier til at møde både kræfter indefra og udefra, at øve disse strategier og til sidst handle på dem. Det er denne form for udførelse, der vil gøre dig autentisk i det, du gør. At blive anerkendt som en autentisk beslutningstager vil igen skabe betingelser, der letter proaktivitet.

 

Disse 3 enkle trin kan hjælpe dig med at slippe af med overspringshandlinger.

  1. Hold en tjekliste over, hvad der skal gøres: Overspringshandling er let. Den vil finde enhver måde at snige sig ind i dit liv på. En af de nemmeste måder at slippe af med det på er at holde en liste over opgaver, der skal fuldføres. At have en visuel påmindelse om dine daglige opgaver og langsigtede mål holder dem friske i dit sind. Du kan også se den fremgang, du har gjort, når du tjekker dem af på listen.
  2. Tag handling, når det er muligt: Vi udskyder, fordi vi ved, at der er tid til at gøre arbejdet senere. Men hvad ville der ske, hvis vi besluttede, at vi kunne klare en opgave umiddelbart efter at have modtaget den? At springe direkte ind i arbejdet fjerner eventuelle undskyldninger, du måske kan skabe senere. Især hvis det er en let opgave at glemme.
  3. Beslut, om det er noget, du kan delegere: Nogle gange tror vi, at delegation er en del af problemet. Men det er det ikke. Delegering giver dig mulighed for at tildele en opgave til et andet kompetent teammedlem, der måske kan handle hurtigere end dig. Dette rydder dine mindre opgaver og får jobbet gjort.

Vil du lære mere om selvledelse?

Så har flere af vores lederuddannelser fokus på hvordan du kan blive skarp i dette. Book et gratis 15 minutters onlinemøde med os og hør mere om vores lederuddannelser.

Hvad siger vores kunder om os?

Kontakt Connection Management

Skal vi tage en snak?

Bliv den leder du drømmer om at blive! Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med de eventuelle spørgsmål du skulle have. Så tøv ikke med at kontakte os. Udfyld vores formular og så vil vi ringe dig op og svare på de eventuelle spørgsmål du måtte have eller giv os et kald.