Webinar – Lederroller & Ledelsesstile

Se videoen ovenfor eller læs med her.

Lad os starte med lederroller. Tænk på det som at være en karakter i en film. Du har en bestemt rolle at spille i virksomheden eller organisationen, og det er vigtigt at kende din rolle og udføre den godt. Så lad os se på nogle af de vigtigste lederroller.

Først er der den autokratiske leder, som er som en diktator i en skurkefilm. De tager alle beslutninger og forventer, at alle følger deres ordrer. Der er ikke meget plads til diskussion eller kreativitet. De tror, de ved bedst og vil have total kontrol.

Derefter har vi den demokratiske leder, som er som en folkelig helt. De lytter til medarbejderne og tager beslutninger i fællesskab. Det er mere åbent og inkluderende, og medarbejderne føler sig mere involverede og værdsatte.

Endelig har vi den laissez-faire leder, som er som en strandligger på en øde ø. De giver medarbejderne frihed til at gøre, hvad de vil, og tager ikke meget ansvar. Det kan være rart for medarbejderne at have frihed, men det kan også føre til manglende retning og ineffektivitet.

Nu til lederstile! Tænk på det som at have forskellige værktøjer i en værktøjskasse. Nogle værktøjer er bedre end andre i forskellige situationer, så det er vigtigt at kende de forskellige stilarter.
Først har vi den opgaveorienterede stil, som er som at have en boremaskine i værktøjskassen. Denne stil fokuserer på at få opgaverne gjort og opnå resultater. Det er vigtigt at være effektiv og struktureret for at nå målene.

Derefter har vi den relationelle stil, som er som en hammer i værktøjskassen. Denne stil fokuserer på relationer og kommunikation. Det er vigtigt at have en god forbindelse med medarbejderne og at lytte til deres behov og ønsker.

Endelig har vi den transformationelle stil, som er som en multi-værktøjskniv i værktøjskassen. Denne stil fokuserer på at skabe forandring og udvikling i organisationen. Det er vigtigt at have en vision og at inspirere og motivere medarbejderne til at følge den.

Så det var lederstile og lederroller på en sjov og uhøjtidelig måde. Husk, at det er vigtigt at kende dine styrker og svagheder som leder og at bruge de rigtige værktøjer og stilarter i forskellige situationer. Og som altid – grin på vejen til succes!

Er du interesseret i at lære mere om Lederroller og Ledelsesstile?

Så har vores MiniMBA et helt modul hvor at du kan blive skarp i dette. Book et gratis 15 minutters telefonmøde med os og hør mere om vores MiniMBA.

Hvad siger vores kunder om os?

Kontakt Connection Management

Skal vi tage en snak?

Bliv den leder du drømmer om at blive! Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med de eventuelle spørgsmål du skulle have. Så tøv ikke med at kontakte os. Udfyld vores formular og så vil vi ringe dig op og svare på de eventuelle spørgsmål du måtte have eller giv os et kald.