Webinar – Sådan arbejder du med kulturen i din virksomhed

Se videoen ovenfor eller læs med her.

Kultur er vigtigt for enhver organisation, og som leder er det vores ansvar at skabe og opretholde en positiv og sund arbejdskultur. Og selvfølgelig vil jeg forsøge at tilføje en lille smule humor undervejs.

Først og fremmest er det vigtigt at have en klar forståelse af, hvad kultur er. Kultur er en samling af værdier, holdninger, adfærd og normer, der præger organisationen. Det er den uskrevne regelsæt og praksis, der styrer, hvordan vi opfører os, kommunikerer og træffer beslutninger i vores daglige arbejde.
Som leder er det vores ansvar at skabe og opretholde en positiv kultur. En kultur, der opmuntrer medarbejderne til at yde deres bedste, trives og samarbejde. Det betyder, at vi som ledere skal sætte rammerne for, hvordan vores organisation fungerer og kommunikerer.

En af de første ting, jeg gør som leder, er at definere organisationens værdier og mission. Det er vigtigt at have en klar vision og retning for, hvor vi vil hen som virksomhed. Men det er også vigtigt, at disse værdier og mission er realistiske og reflekterer virkeligheden.

Når vi har fastlagt vores værdier og mission, er det tid til at kommunikere dem ud til hele organisationen. Dette kan gøres gennem regelmæssige møder, nyhedsbreve eller endda en virksomheds-hymne (okay, måske ikke det sidste). Det vigtige er, at alle medarbejdere forstår og støtter vores værdier og mission.
Men det er ikke nok bare at kommunikere værdier og mission. Vi som ledere skal også leve efter dem og være et eksempel for resten af organisationen. Det betyder, at vi skal demonstrere de værdier, vi har fastsat, i vores adfærd og beslutninger.

En anden vigtig faktor i kultur er at skabe en følelse af fællesskab og sammenhold. Dette kan opnås gennem teambuilding-aktiviteter, fælles mål og projekter, eller endda ved at indføre en fredagsbar (selvfølgelig inden for rimelighedens grænser).

Det er også vigtigt at have en åben og positiv kommunikationsstil. Vi skal lytte til vores medarbejdere, tage deres feedback og ideer til efterretning og kommunikere vores beslutninger tydeligt og åbent. Dette vil skabe en følelse af tillid og samarbejde i organisationen.

Endelig er det vigtigt at anerkende og fejre succeser og milepæle, når de opnås. Dette kan gøres gennem simple ting som at give en shout-out i en e-mail eller ved at af samle teamet.

Er du interesseret i at lære mere om kultur i virksomheden?

Så har vores MiniMBA et helt modul hvor at du kan blive skarp i dette. Book et gratis 15 minutters telefonmøde med os og hør mere omkring vores MiniMBA.

Hvad siger vores kunder om os?

Kontakt Connection Management

Skal vi tage en snak?

Bliv den leder du drømmer om at blive! Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med de eventuelle spørgsmål du skulle have. Så tøv ikke med at kontakte os. Udfyld vores formular og så vil vi ringe dig op og svare på de eventuelle spørgsmål du måtte have eller giv os et kald.